Elnökség

warning: Creating default object from empty value in /home/eletfaor/public_html/d6/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Lengyelország sikeresnek tartja a magyar elnökséget

Lengyelország folytatni kívánja azokat az erőfeszítéseket, amelyeket a magyar elnökség tett az EU erősítésére és dinamizálására – ezt hangoztatta sajtóértekezleten a két ország EU-integrációs államtitkára 2011. június 2-án Budapesten, miután tárgyalást folytatott az elnökség küszöbön álló átadásáról.

Tamogatják, jónak találják a tagországok az elnökség programját

Az elnökség meghívására Gödöllőre érkeztek az EU 27 tagállamának Európa-ügyi miniszterei és államtitkárai, és részt vesz az ülésen Maroš Šefčovič, az Európai Bizottság intézményközi együttműködésért felelős tagja is. A résztvevők üdvözölték a magyar elnökség programját, és teljesíthetőnek tartják annak céljait.

Általános ügyek

A Lisszaboni Szerződés 2009. december 1-jei hatályba lépésével kettévált az addig Általános Ügyek és Külkapcsolatok Tanácsa néven ismert, legnagyobb politikai súlyú tanácsi formáció. A kül- és biztonságpolitikai kérdésekkel a Külügyek Tanácsa foglalkozik Catherine Ashton, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője vezetése alatt.

Tartalom átvétel