Duna Régió Stratégia

warning: Creating default object from empty value in /home/eletfaor/public_html/d6/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Duna-stratégia: a tagállamok a végrehajtásra készülnek

„Tiszteletben tartjuk a három nem elvét, de úgy látjuk, hogy ezt ki kell egészíteni a három igen elvével. Igent mondunk a jobb koordinációra, igent a meglévő források hatékonyabb felhasználására és igent a kreatív ötletekre” – mondta Barsiné Pataky Etelka, a Duna Régió Stratégiáért felelős kormánybiztos a 2011.

Áldását adta a Tanács a Duna-stratégiára

A tagállamok uniós ügyekért felelős miniszterei 2011. április 13-án elfogadták a Duna Régió Stratégiáról szóló tanácsi záródokumentumot. Az ülésen elnöklő Martonyi János magyar külügyminiszter elmondta, ezzel az elnökség céljának első fele teljesült, és megkezdődhet a konkrét programok előkészítése.
 

A megvalósítás szakaszába léphet a Duna-stratégia

A tagállamok uniós ügyekért felelős miniszterei 2011. április 13-i ülésükön várhatóan elfogadják a Duna-régió fejlesztéséről szóló makroregionális stratégiát.

Duna Régió Stratégia

Az EU Duna Régió Stratégiája (DRS) a Duna vízgyűjtő területéhez tartozó régiók és országok makroregionális fejlesztési stratégiája és akcióterve. Egyszerre célozza a dunai makrorégió fenntartható fejlesztését, természeti területeinek, tájainak és kulturális értékeinek védelmét. Az Európai Tanács 2009.

Tartalom átvétel